Friday, May 27, 2011

Indahnya Ikatan Suci Sebuah Perkahwinan...


Assalamualaikum... Kawin! Kawin! Kawin!

Firman Allah SWT;

" Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan; samada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya. "
Q.S Yaa Sin : 36

Thursday, May 26, 2011

Ceritera Aku...Sebelum Melangkah ke sana..

Assalamualaikum..
di sini, bermulalah cerite seorang saudagar Allah yang mungkin kehabisan idea nak tulis ape, tp tidak kehabisan pengalaman dan titik2 kenangan manis dalam hidup ni..
(huiyooo)

Lagi 4 hari aku akan pergi menuntut ilmu pemberian Ilahi.. hidup kalau tidak berilmu kita tidak akan pernah merasakan kesempurnaan hidup.. Mungkin ni la last entry aku utk seminggu akan dtg.. huaaa... :'( xde masa mana la nak blogwalking2 n tulis2 entry.. xpe2 aku sabar..

Wednesday, May 25, 2011

Budak2 Bakal CFS ; IIUM oi....

Assalamualaikum...heh!! Agak2 budak2 bakal CFS IIUM watpe skrg?? 
Kalau aku...sebagai wakil budak2 hingusan IIUM (utk cfs) ni la.. ap aku buat disaat menghitung ketibaan hari mndaftar diri tu haa... aku punye 30hb lmbt lagi laaa (bagi aku lmbt tp ade je kwn aku siap mengemas segala bagai, mungkin ade yg dh letak dlm BONET keta!! kiahahaha)

Monday, May 23, 2011

Geng Blogger punye site ada Chatbox??

Assalamualaikum.. fuhhh!! aku baru tau bnda ni!! 5 bulan aku xcares bnda2 ni..
tutt!! (bunyi chtbox- dari seorang blogger iklankan blog diaaaaa maceh)  mula2 aku xtau dari mana bunyinye sbb site Geng Blogger aku minimize.. so, aku maximize Facebook je.. hehehe... tgk kat chtbox facebook xde pulak BUZZ muncul..
zaaass.. aku masuk page Geng Blogger.. laaaa rupe2nye ade chtbox sini!! kiahahahaa.. merayap aku cari!!

Untukmu Ibu..

Happy Mother's Day!!
Assalamualaikum..
pasal HARI IBU aku dah tlambat post.. bukan ape.. nak post je mesti bband mcm SENDAT! :D
Bila teringat kembali hari ibu ni kan.. mesti rasa happy sgt2..huh!
Ceriteranya begini...

Sunday, May 22, 2011

Hidup Aku..5 Bulan Kebelakangan ni....

Assalamualaikum...
Hahaha tadi aku tak sempat nak cita, ayam goreng dah hangit wey!! aku masak!! wow! nge~

Ape tjadi spanjang hidup aku 5 bulan kebelakangan ni... 
Apa yg pnting aku nak cakap memang aku giler BUSY! JADUAL penuh!! Full!.. 

Bermulalah Ceritera Aku Setelah Lama Terbungkam Sunyi...

Assalamualaikum..

wah mmg lame benar aku tak update blog aku ni.. sangat busy! tambah2 pulak line bband yang agak kurang BETUL+MERENG... Banyak kesah yang terjadi sejak aku tak update blog.. aku cuba rangkumkan dan cerita apa yang telah aku selami hasil PENGANGGURAN aku sebelum menjejakkan kaki ke CFS IIUM...
Banyak... Nanti sat aku sambung, sebab aku duk menggoreng ayam.. ok daaa... hahaha..
:) kejap2..

aci jugak mcm tu? heh!!! hahaha!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...