Thursday, November 24, 2011

Indahnya Hijab



      Tatkala menasihati sebahagian ukhti yang belum berhijab, sebahagian mereka ada yang menjawab:

      "Saya juga seorang muslimah, selalu menjaga solat lima waktu dan sebahagian solat sunat, saya puasa Ramadhan dan telah melakukan haji, berkali-kali pula saya umrah, aktif sebagai penderma pada beberapa yayasan sosial, tetapi saya hanya belum “mantap untuk berhijab".

Saturday, November 19, 2011

Ibu selamanya..


"mak, bila kita nak dapat kereta, ayah si Lan tu dah beli kereta baru mak.. nak juga merasa naik kereta sendiri, kalau tak baru pun kereta second hand pun dah cukup mak"

"kita belum mampu untuk memilikinya nak, motor tu masih boleh bawa kamu bergerak, gunalah dahulu, nanti kalau ada rezeki bila Man besar Man beli la kereta apa yang Man nak, Man belajar sungguh-sungguh dulu ya!"

"kalau ada abah kan best!, boleh mintak ape saje, abah tinggal kita tanpa harta, kesian mak, kena menoreh pulak"

Artwork; Sembahyang mencegah kemungkaran..


Photobucket

Friday, November 18, 2011

Video Hijrah Bukan Sekadar Sejarah-Hilal Asyraf


Watch live streaming video from halaqahmaya at livestream.com

Tajuk : Hijrah Bukan Sekadar Sejarah-Hilal Asyraf

Mahfuzahmardy selaku team lensa yang bernaung di bawah satu komuniti blog Halaqah Maya mempersembahkan kepada anda semua sedikit santapan bicara dari Hilal Asyraf yang dijemput khas oleh Halaqah Maya. Moga mendapat manfaat!


Photobucket

Ya Allah! Aku jatuh cinta!



Assalamualaikum!
Sungguh nyaman nikmat cinta jika diperolehi pada jalan yang indah syara'nya. Ramai yang beroleh cinta manusia dan ada juga tidak, mungkin kalau tidak dapat Baitul Muslim di dunia, InsyaAllah merekalah golongan pengejar sempurna pemilik cinta Maha Agung! Cinta Allah tiada galang gantinya. Siapa tidak mengenal apa itu cinta, apa rasa cinta, dia bukanlah manusia normal yang sarat dengan anugerah perasaan itu. 

Sunday, November 6, 2011

TweetZ, A Twitter Sidebar Gadget


Tweetz letaknya pada "sidebar" desktop anda, sangat menarik dan senang untuk mengetahui timeline dan apa jua update dari twitter. Suatu aplikasi menghubungkan twitter anda tanpa perlu anda membuka web twitter. Gunakan aplikasi ini seakan anda sedang menghadap web page twitter, cukup lengkap untuk berbalas mesej dan sebagainya. Bila anda melakukan sesuatu kerja lain, tidak perlulah berlengah-lengah untuk mengetahu update terkini dengan web search! checkitout!


*Kemas kini berlaku setiap 2 minit untuk "Recent" timeline. Setiap 6 minit untuk"Replies" (Mentions), dan setiap 10 minit untuk  "Direct" mesej.


-Sesuai untuk Vista dan Windows7 sahaja-


Link Download Sini
Kalau tak dapat search web ini, dan cari  tweetz 3.1..

Photobucket

Thursday, November 3, 2011

Buat Bakal Zaujahku..


Assalamualaikum, seuntai kata yang manis lagi bermakna ana titipkan buatmu bakal zaujahku. Ana tidak mengenali anti kini, tetapi insyaAllah kita akan juga berkenal sua antara satu sama lain pada waktu yang Allah tetapkan. 

Kini ana tidak mengetahui siapakah insan yang akan berkongsi hidup denganku di hari esok, ana hanya mampu berdoa moga anti calon zaujah ana bersiap diri dengan ilmu, bukan ilmu dunia sahaja yang perlu anti kejar, biarlah akhirat juga anti membawa sekali, moga kita nanti dapat melengkapi antara satu sama lain. 

Ingatlah kehidupan yang berharta tidak menjamin apa-apa untuk bekalan di akhirat nanti, itu pesan ana. Jaga akhlak anti disepanjang kejauhan ini kerana ana berada di antara tembok pemisah hubungan antara wanita dan lelaki sekarang. Moga anti yang terbaik. 

Moga ana berjumpa dengan perhiasan dunia yang menjaga aibnya, menjaga perilaku dan tertawan dengan kebaikan yang sebenar-benar dari anti. Moga anti bahagia dalam pencarian sekarang, moga di hari depan mampu membuatkan anti senyum kesenangan akan hasil yang anti telah hasilkan. 

Moga anti terbaik buat ana. 
Wallahualam..

Photobucket

#2 |TUTORIAL| WARNAKAN LUKISAN MENGGUNAKAN ADOBE PHOTOSHOP

Ada antara kita semua diberi anugerah Allah, pandai melayang mata pena, melayang alunan pensel, melukis suatu yang sangat menarik dipandang mata :)
Apa kata anda semua, percantikkan lagi dengan mewarna menggunakan adobe photoshop! mesti menambahkan hasil keberhasilan anda! 


Klik tutorial 











*penulis ingin berjinak ke kancah lukisan

Harap membantu kalian semua :)
wassalam

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...